Yeni Ev Eşyaları İçin Doğru Bütçe Planlama

Doğru bütçe planlaması yapmak sanıldığının aksine hiç de zor değildir. Ayrıyeten harcamaları kontrol altına almak, bütçenin sağlam takibi yapılabilmesi için ve yeni ev eşyaları gibi istediklerimizi alabilmemiz için kesinlikle gereklidir.

Yeni ev eşyaları için doğru bütçe planlaması yapmak istiyorsak öncelikle gelir ve giderleri izi netleştirip belirleme yapmamız gerekiyor. Ardından ihtiyacımız olan yeni ev eşyalarının öncelikli olanlarına göre sıralamasını yapmalıyız. Hesapladığımız gelir ve gidere göre de bütçe planlamasını yapmalıyız.

Gelir/Gider ve Bütçe Hesaplaması

Gelir ve gider hesaplaması, yeni ev eşyaları için doğru bütçe planlaması yapmamız için ilk adımdır. Öncelikle olan tüm gelirlerimizi aylık bazda yazıp toplamalıyız. Örneğin: Maaş, kira geliri, harçlık, staj geliri, burs geliri, faiz/kar payı geliri, nafaka veya diğer ek gelirler. Ardından giderler içindedir.

Ev harcamaları, faturalar, finansal ürünler, kişisel harcamalar, sağlık harcamaları, ulaşım harcamaları, eğlence harcamaları, zararlı harcamalar ve diğer giderler toplanır. En son da hesapladıktan sonra toplam aylık gelirden, gider çıkarılır ve hesaplama sonunda gelirimiz giderimizden fazla çıkarsa bu bütçemiz olur. Eğer gelir ve giderimiz eşit veya giderimiz gelirimizden fazla ise gelir eklemek için yapabileceğimiz bir şey var mı ve giderlerden kısmak için neler yapabiliriz onu düşünmeliyiz.

Öncelikli Olarak İhtiyacımız Olan Yeni Ev Eşyalarını Belirleme

Öncelik belirlemek, doğru bütçe planlamasında çok önemli bir yere sahiptir. Bunun için şu tarz sorular sorulabilir: En önemli ve zorunlu almam gerekli yeni ev eşyaları neler? En önemliden başlayarak almam gereken yeni ev eşyalarının listesini yapabilir miyim?

İlginizi Çekebilir  Garanti Bankası En Yüksek Vadeli Mevduat Faiz Oranı Nedir?

Alacağımız Yeni Ev Eşyalarının Fiyat Karşılaştırması

Bütçemiz belirlendikten sonra da bulduğumuz ilk eşyaları almamalıyız. İstediğimiz yeni ev eşyalarının piyasada ki fiyat karşılaştırmasını yapmalıyız. Böylelikle bütçemiz yetersiz gözükse bile beğendiğimiz eşyaları indirimde veya daha uyguna alarak bütçemizi yeterli hala getirmiş oluruz. Ya da bütçemiz yeterli bile olsa yaptığımız fiyat karşılaştırmaları sonucunda seçtiğimiz eşyaları daha ucuza alabileceğimiz için daha çok eşya alabilir veya para arttırarak doğru bütçe planlaması yapmış oluruz.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*