Kira Kontratı Nedir? Kontrat Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ülkemizde pek çok kiracı ile ev sahibi çeşitli problemlere bağlı anlaşmazlıklar yüzünden mahkemelik olmaktadırlar. Bundan dolayı yaşanması muhtemel herhangi bir soruna karşı hazırlıklı olmak adına kira kontratı hazırlarken son derece dikkatli olunması gerekiyor. Kira kontratı hem kiraya çıkaran hem de kiralamak isteyen tarafın her türlü haklarının korunması adına yapılmakta olan yazılı bir sözleşme türüdür. Sözleşme içerisinde bütün maddelerin en net olacak biçimde yer alması gerekmektedir. Peki, kira kontratı nedir? Kontrat yapılırken nelere dikkat edilmeli? Kontrat dâhilinde neler olmalı?

Kira Kontratında Neler Yazar?

Kiralama ile alakalı bütün bilgiler, kiralanan mülk ile beraber teslim edilecek olan demirbaşlar ve kira kontratıyla alakalı genel şartlar yazmaktadır.

  • Kiralanmak istenen mülkün türü, adresi, mülkün sahibi ile kiralanmak istenen yerin adresi ve iletişimin sağlanması adına gerekli olan bilgiler, kiralama sürecinin başlangıç aşaması ve sonlanışı ile beraber kira bedelinin not edilmesi gerekmektedir.
  • Kira kontratında kombi, su ve elektrik gibi sayaçların bulunduğu bu alana, aidat ile alakalı bilgiler, depo ve posta kutusunun anahtarları ve benzeri bilgiler de bulunmalıdır.
  • Kiralanmış olan mülk içerisinde yapılacak olan onarımlar, kiranın yatırılacağı banka hesabı dikkatli bir biçimde sırayla yazılmalıdır. Yapılmış olan kira kontratı ikişerli nüsha şeklinde doldurulması ve nüshalardan birisi kiracı tarafında diğeri ise mülkün sahibinde kalmaktadır.
İlginizi Çekebilir  Türk Telekom Faturalı Hatta Kredi
Kira Kontratı Nedir?
Kira Kontratı Nedir? Kontrat Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kontrat Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kefiller Çağrılmalı mı?

Kira kontratı kefiller şahitliğinde imzalanmakta ve kira kontratının tüm sayfaları içerisinde iki tarafın da imzasının yer alması gerekmektedir. Kira kontratında ev sahibinin ve kiracının kimlik numarasının bir olması gerekmektedir.

Faturaya Kredi

Tüm Kontroller Yapılmalı

Bilhassa kiracıların noter vasıtası ile vekâletinin kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Kira kontratına girilen adres ile kiralanacak olan mülkün adresinin farklı olmaması hususunda dikkat etmeniz gerekmektedir.

İleride karşılaşılabilecek problemlerin önüne geçilmesi adına kiranın başlangıcı ve kiranın yükseliş döneminin yer alması gereklidir. Kira bedelinin yatırılmasının sağlanacağı bankadaki hesap bilgileri ve hangi biçimde yatırılacağı ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır. Kira kontratı içerisinde depozitonun içeriği ve hangi koşullarda geri verileceği anlatılmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*